Conix Conix Conix
Меню

Покривни конструкции с дървени ферми

„Коникс Хоум“ предлага цялостни решения за покривни конструкции с дървени ферми за българския и европейски пазар. Компанията изработва конструктивен проект с помощта на специализиран софтуер, предлага производство на фермите и изпълнение на цялата покривната конструкция. „Коникс Хоум“ е и сертифициран изпълнител на покривни системи „Брамак“, изпълнява още покривни системи с керамични, битумни и метални керемиди.

Дървените ферми за покривна конструкция с площ около 150м2 се произвеждат за един работен ден, на следващия ден се осъществява монтажа на покривната конструкция, на третия ден покривът се покрива с OSB, шперплат, дъсчена обшивка, др.

При изпълнението на този тип конструкция едновременно се изпълняват покривния гредоред и покривната конструкция. Това намалява сроковете за изпълнение неколкократно. Монтажът на покривните ферми е значително по-бърз и по-лесен от конвенционалната гредова констукция. Технологията на „Коникс Хоум“ позволява покривната конструкция да бъде сглобена на няколко части в производствени условия и да бъде монтирана и укрепена на обекта с помощта на кран и трима души в рамките на няколко часа.

Освен бързината на изграждане, възможността на изработка в заводски условия и изключителните срокове за монтаж, дървените ферми имат уникалното предимство да премостват големи разстояния (в порядъка на 30м) без необходимост от подпиране, което ги прави особено подходящи за производствени халета, в които появата на колони създават повече ограничения и неудобства.

Дървените конструкции с покривни ферми са подходящи както за сглобяеми дървени къщи, така и за изграждане на покривни конструкции на монолитни едно и многофамилни сгради, индустриални сгради, реновиране на всякакъв вид стари покривни конструкции.