Conix Conix Conix
Меню

Покривни системи

Всеки дом има покрив, който го защитава от влиянието на външните атмосферни влияния и дава завършена визия на сградата. Ние познаваме и оценяваме значимостта на добрата покривна система. Без значение вида на покритието – бетонова, керамична, битумна или метална керемида, задължително изпълняваме цялостна система с всички аксесоари и изисквания на производителя.

Различните системи имат различни предимства и недостатъци взависимост от вида на покривната конструкция, формата, местоположението, наклона на покрива и други.

Ето няколко важни неща, на които обръщаме внимание при избора на покривна система:

  1. Устойчивост във времето – тук бетоновите керемиди превъзхождат всички останали, поради процесите на втвърдяване на бетона в продължение на 50 години. Те осигуряват дълъг живот и отлични якостни характеристики на керемидата.
  2. Мразоустойчивост – някои продукти са с висока плътност и поемат по-малко влага при дъжд и топене на сняг. Това намалява вероятността поетата влага да замръзне и да се напукат керемидите. При избора на покривното покритие е важно да се обърне внимание на неговата мразоустойчивост.
  3. Необходимо е покривната система от керемиди и аксесоари да е устойчива на проливни дъждове, силни ветрове и бури.
  4. Тегло – обикновено, когато говорим за покрив винаги засягаме и теглото на покривното покритие. Тук металните и битумните керемиди имат предимство пред бетоновите и керамичните, които са с почти еднакво тегло. Въпреки това, че покривните системи с бетонови и керамични керемиди са с по-голямо общо тегло, те са по-предпочитани поради дълготрайния живот и качественото системно решение на някои производители. Освен това всяка конструкция следва да се оразмери на натоварвания от сняг, вятър и земетръс, които са в пъти по-големи от натоварването от покривното покритие.
  5. Системно решение – Когато говорим за покривно покритие, е необходимо да имаме предвид не само избора на добра керемида, но и на всички елементи от покривната система – вентилационни керемиди, капаци, сух монтаж на било, елементи за снегозадържане, др. Всеки добър производител на керемиди предлага и висококачествени, разработени за съответната система покривни аксесоари и елементи. По този начин се осигурява висококачествено комплексно решение за всеки модел керемида. Покривното покритие има гаранция от производителя, когато са спазени всички изисквания на системата.

Освен изборът на покривна система изключително важно условие за качествен краен резултат и дълъг живот на новия покрив е спазването на правилата за изпълнение на системата.

Не очакваме от Вас да познавате предимствата и недостатъците на различните системи в детайли. Можете да разчитате на нас и нашия опит при избора на подходяща система. Ще Ви насочим към най-подходящото решение за съответния покрив и ще съдействаме с оразмеряване, доставка на системата и изпълнение с отлично качество и гаранция.

Улуците и обшивката от ламарина, челните дъски, обшивка по стрехи, коминна система, обшивка на комина и покривните прозорци са важна част от всеки покрив. Необходимо е да се помисли и за тях при планирането на изпълнението на покрива.

„Коникс Хоум“ е сертифициран изпълнител на покривни системи и носи пълна гаранция за изпълнение.